Продължаваме да следваме своята позиция за стриктна лява политика. Това отчете председателят на БСП Михаил Миков пред пленума на партията.

По думите на Миков, позициите на столетницата по различни теми като здравеопазване, образование, 16-милиардния дълг са ясни.

Станишев без право да се кандидатира за лидер на БСП
Още...

Все повече се затвърждава усещането за икономическата безпътица, към която правителството води страната, убеден е Миков. Пред страната, по думите му, стоят редица икономически проблеми.

Правителството не е дало ясен отговор, според Миков, как в уж стабилната 2015 кабинетът постига 2 пъти по-нисък икономически ръст в сравнение с уж нестабилната 2014 година на протести.

Премиерът отказва да поеме отговорност, смята още Миков - Бойко Борисов не поемал отговорност за липсата на реформи в страната.

Червените са сериозно притеснени от здравната реформа. Лидерът на БСП очаква да се извият опашки от чакащи пред болниците. Местните структури трябвало по-активно да обясняват на хората какво ги чака.

БСП е за ясно и прозрачно провеждане на преговорите за позиция на страната ни по трансатлантическото споразумение на ЕС и САЩ.

БСП все по-успешно се утвърждава като основната лява партия, алтернатива на днешното управление, категориен бе Михаил Миков. Очевидно е, че все още обществото не усеща последиците от провежданата дясна политика, опасява се той.

Амбицията на столетницата е тя да бъде говорител на по-голяма част от българските граждани.

Лидерът на червените настоява днешният пленум да бъде особено активен във връзка с провеждането на Конгреса следващата седмица. Има проблеми при прилагане на устава, стана ясно още от думите на Миков.

Затова и промяната в устава ще е обект на днешния пленум. Обмисля се членският внос да се плаща на "Позитано" 20, а после от централата да се разпределя по партийните организации. Мислело се и за модерните начини на плащане на членския внос чрез електронно разплащане и  SMS-и.

Засега нямаме готовност, обясни Михаил Миков. Върви усилено обаче въвеждането на електронните членски карти за социалистическия актив.

Материалите за конгреса, резолюция на конгреса, годишният финансов отчет на партията за 2014  са темите на днешния пленум.