Мотосъбор с еротични танци, планиран да се състои в местността „Оборище", възмути панагюрци.

Организатори на двудневното събитие са мотористите от клуб "Железни братя" от Панагюрище. Афиши за събитието са разлепени из цялото възрожденско градче.

Богатата рокерска програма съдържа разнообразни състезания - от най-бързо пиене със сламка и хващане на шаран с голи ръце до майсторско хвърляне на балон с ръце и канадска борба за жени. И всичко това със съдействието на местната власт в община Панагюрище. Навярно подобна културна програма би се харесала на някои от съвременните народни представители.

Възмутените граждани на Панагюрище обаче посочват, трудно обаче можем да си представим първите депутати Волов, Бенковски и Бобеков в рокерско пого да наблюдават поклащащи се, леко облечени, девойки.

На историческата местност "Оборище" между 13 и 16 април 1876 година, се събират представители и пратеници на всичките четири революционни окръга, които полагат клетва за вярност към общото дело.

Местността, разположена само на 7 км от Панагюрище, е запомнена с вековните си гори, с красивата планинска тишина. И днес тя остава в сърцата на българите като ням свидетел на Априлските събития. На това свято място летописецът на въстанието Захарий Стоянов заявява: "Свалете шапки, свещено място е Оборище!".