Недоволните от синята зона не успяха да разпънат палатков лагер пред Столична община, както се заканиха по-рано. Причината е, че не са получили разрешение от местната власт.

Той трябваше да бъде в градинката пред кметството и да продължи, докато исканията за промяна в наредбата не бъдат приети.

Въпреки студеното време обаче около 200 души се събраха на площад „Славейков" за пореден път, за да изразят несъгласието с новата наредба за паркиране в център на столицата.

Гергана Владкова подчерта, че те са се събрали, за да защитят правата на всички граждани от дискриминация. Основните искания на протестиращите са равни права, законност, финансова прозрачност.

Те продължават да поддържат и каузите на движение ДНЕС по отношение на инвалидите, които също са изключително затруднени от някои текстове в новата наредба.

Минути по-късно събралото се множество тръгна с „вяра, надежда и любов" към Столична община, където ги очакваха метални заграждения на тротоара. Там общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки разпъна символично една палатка в знак на протест на отказа за разполагане на палатков лагер.

Джамбазки обеща, че ще продължават борбата, докато не свалят тази наредба и призова гражданите да измислят нови и интересни неща за напред. Тези хора разбират само от тояга и шут в задника, затова трябва да им покажем какво можем, добави още общинарят.

Някои от протестиращите любезно поканиха столичния кмет Йорданка Фандъкова на гости на завет в палатката. Недоволните от синята зона бяха категорични, че ще продължават да отстояват своите искания.

Румен Найденов коментира и днешната сесия на общинарите: „Те се занимаваха с нашите искания всичко на всичко 5 минути, колкото да кажат „Вървете на майната си", а после час и половина дебатираха техните привилегии дали да паркират безплатно".

Организаторите на протеста изтъкнаха, че днес той е изцяло граждански и благодариха на политическите сили, че са свалили знамената и плакатите. В качеството си на граждани присъстваха симпатизанти на ВМРО.