Неочакван обрат по делото за двойното убийство в столичния квартал "Надежда." Днес трябваше да бъде прочетена присъдата, но изненадващо съдия Снежанка Кюсева обяви, че такава няма да има.

Причината - по време на тайното си съвещание съдът е преценил, че има неизяснени обстоятелства и служебно отменя определението си, с което счита делото за изяснено и приключено. За да се избистрят детайлите, съдия Кьосева ще разпита още трима свидетели на заседание на 2 април.

След това ще се пристъпи към нови пледоарии и нова дата за присъда.

Отлагането на присъдата става година и половина след зверските убийства на Явор Иванов и Емил Даскалов през септември 2011 година.

Мотивът е бил финансов, тъй като подсъдимият им дължал десетки хиляди левове.„Кредиторите" са били простреляни в тила с личния пистолет "Глок" на подсъдимия, а след това са били разфасовани и натъпкани в чували, от които той се е опитал да се отърве впоследствие. Успява да изгори Явор в огнище край село Дебели лаг. На майката дали само един не много голям плик с намерените останки. Тя обаче не се задоволила с тях.

Отишла на мястото и с голи ръце изровила още няколко костици, които след това погребала. Времето не стигнало на Владимир да се „погрижи" и за разфасования Емил. Полицаите го арестуват преди да изнесе чувалите от апартамента си.

По време на пледоариите от прокуратурата поискаха 20 години затвор за убийството на Явор, което е максималното наказание по член 115 от наказателния кодекс. За второто убийство - на Емил, където обвинението е по член 116 от НК, обвинението настоя за доживотен затвор.Семействата на жертвите настояваха за доживотен затвор без право на замяна.

За тях Бошнаков е сериен убиец, за когото по-леко наказание не може да има.