Пътят през прохода Петрохан е частично заледен, съобщи дежурният в Областно пътно управление в Монтана. Пътната настилка се почиства и опесъчава. До 50 метра е намалена видимостта на прохода Петрохан поради падналата мъгла.

В Благоевградска област сняг има на проходите Предела и Попови ливади. От областното пътно управление уточниха, че няма хлъзгави или заледени участъци. Пътната настила е почистена и опесъчена.

По републиканската пътна мрежа няма участъци, които да са със снежна покривка , затрудняваща движението на автомобили.

До КАТ не са пристигали сигнали за закъсали камиони по планинските пътища на областта, но от там предупреждават водачите че автомобилите трябва да бъдат оборудвани за движение при зимни условия и задължително със зимни гуми.

Забранява се движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полупремрека по пътя Обзор - Слъчев бряг. Всички автомобили трябва да с верги.

Няма затворени пътища във Варненнска област, Пътищата са проходими при зимни условия. На места с температура под 0 градуса се хвърля луга. Дежурният във пътно управление  препоръчва да карате с повишено внимание. Във областта няма населени места без ток и вода.

 Пътищата в Бургаска област са проходими при зимни условия и няма затворени за движение участъци. 12-13 см е снежната покривка в Малко Търново. В останалите населени места в областта снежната покривка е между 4 и 5 см.

Пътищата в планинските райони са проходими при зимни условия. Затворени участъци за движение в Бургаска област няма.

Пътят от кръстовището Петолъчката през Котел за Омуртаг е затворен за камиони и автобуси.

Сняг вали в цялата Добричка област. Пътищата са проходими при зимни условия, информират от Областно пътно управление. 25 специализирани машини разчистват заснежени участъци по всички направления. Няма въведени ограничения, но препоръката към водачите на моторни превозни средства е да шофират внимателно. Снежната покривка е с дебелина от няколко сантиметра.

Температурата е минус 1 градуса. В община Балчик пътищата са проходими при зимни условия, снежната покривка е около 1 см. Това съобщиха от общинския съвет за сигурност. Движението от и за Автогара-Балчик е по разписание. Няма селища без ток и вода. Рисковите участъци от общинската пътна мрежа са опесъчени. Проблем е възникнал частично с уличното осветление  в Балчик.

Пристанище Варна е затворено заради силен северен вятър.

Пътната обстановка е страната е при зимни условия, на повечето места пътищата вече са заснежени, тъй като вали сняг, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

На места има мъгла. Пътищата се почистват и опесъчават, но не липсват проблеми на пътя. Сняг вали във Варна, Бургас, Добрич, Сливен, Хасково, Благоевград,  Търговище, Видин, Монтана и на други места в страната.