Срещата между Румен Петков и братя Галеви не е била за предаване на важна информация, а за преразпределяне на територии.
Целта е била да се разберат страните да не си пречат и да не воюват, за да не попаднат по този начин в полезрението на службите.

Това заяви шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов, който беше гост в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме, скандалът гръмна през 2008 година, когато стана ясно, че тогавашният вътрешен министър Румен Петков е разговарял с братя Галеви в офис на басейна Спартак. Срещата е организирана от Алексей Петров. Според Галеви те са поискали да се видят с министъра, за да му съобщят нещо важно, свързано с националната сигурност. И до момента обаче не е ясно каква е били темата на разговора.

Румен Петков определи като откровени лъжи твърденията на Цветан Цветанов и Ваньо Танов.
                                    Още...

Да, за мен тази среща е била за договаряне с посредничеството на Алексей Петров по отношение на движението на наркотични средства и тази договорка касае Златко Баретата и Галеви, за да не си пречат взаимно - едните да изнасят синтетиката, а другите да връщат хероина в България, заяви Танов и допълни:
„Това да става на бартер, за да няма движение на парични потоци, за да не могат да бъдат разкрити."

По-късно, също пред БНТ, вътрешният министър Цветан Цветанов посочи, че е достоверна версията на Ваньо Танов, че Румен Петков е осигурявал „чадър" над братя Галеви чрез посредничеството на Алексей Петров.

СРС-тата от разговора на Румен Петков с Братя Галеви са унищожени и това е причината бившият вътрешен министър да не се разследва, съобщи министър Цветан Цветанов.

Не случайно Румен Петков е описван като демон, посочи Цветанов, припомняйки книгата на германския журналист Юрген Рот.

Според вътрешния министър някои от героите в книгата „Новите демони" са се припознали в заглавието. Има неща, които действително може да се каже, че са така, заяви той, като коментира, че Рот има смелостта да ги назове с истинските им имена.

Вътрешният министър добави, че за него не е никаква изненада, че Петков е посредничил между отделни криминални групировки.

Директорът на Агенция „Митници" коментира и контрабандата на цигари, причините, довели до увеличението й и за приходите от акцизи.

Смятам, че през тази година няма никаква опасност от неизпълнение на приходната част. Това  заяви шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, цитиран от БНТ.

По думите му обаче през ноември се забелязва нещо странно - въпреки растежа на икономиката потреблението не се покачва.

Българските граждани не смеят да харчат и пестят парите си, подчерта Танов.

Той изрази убеденост, че през следващата година повишаването на икономиката ще доведе и до по-високо резултати в приходната част.

Митничар номер едно не скри гордостта си от задържани 80 милиона къса контрабандни цигари, което количество е по-голямо от цялото количество, заловени в останалите страни-членки на Европейския съюз.

Това са цигари само в рамките на два месеца. Те не са били предназначени само за нашата страна, уточни Танов.

Според него този резултат показва, че България е сериозен партньор на страните от ЕС, защото са предотвратени сериозни загуби за тях.