Беше по-жестоко от филм на ужасите. Така определи пред Нова телевизия катастрофата в тунел „Витиня" д-р Пламен Миланов. Той е един от първите медици, които са пристигнали на мястото.

Припомняме, верижната катастрофа с участието на 51 автомобила стана в четвъртък. Загинаха трима души, ранените бяха 14. Причината все още се установява.

Д-р Миланов разказа, че са знаели, че се отзовават на тежко пътнотранспортно произшествие в първия тунел на магистрала „Хемус". „По-лесно се пътуваше до Йорданкино, от Йорданкино към тунела се започна драмата", споделя той. Имало огромна колона и първоначално дори не била освободена аварийната лента.

Когато медиците стигнали до тунела, били зависими от екипите на пожарната и на „Гражданска защита", защото достъп до хората нямало. „Само чуваш „Помощ", но не можеш да стигнеш до пострадалите", споделя д-р Пламен Миланов. Огледът на колите отнел доста време на лекарите, тъй като трудно се промъквали между колите.

От своя страна д-р Тони Цветкова, която също е сред първите пристигнали на мястото на инцидента лекари, споделя, че в началото на тунела е имало осветление, но в края било тъмно и се движели с джобни фенерчета в ръка.

Личното мнение на медика е, че тунелите не се поддържат както трябва. Според нея тъй като е валяло и е било мокро е възможно да е станало хлъзгаво. Това заедно с несъобразената скорост може да е станало причина за катастрофата, предполага тя.