Мит е полицейското насилие. Няма друга такава държава, в която полицай да бъде блъскан, ритан, да му бъдат късани пагоните и този, който го е направил, да не получава тежко наказание.

Това заяви пред БНТ главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев.

Аз не го виждам това полицейско насилие, каза още той. При 54 000 състав на МВР, при 70 случая за полицейско насилие, не знам колко са осъдителните присъди, колко случаи са доказани, мисля, че статистиката е в полза на служителите на МВР.

Калин Георгиев поздрави своите колеги с празника на българската полиция. "Искам да поздравя моите момчета и момичета, да са здрави и да останат живи".

"Надявам се моите колеги, като работят тази професия и я имат като призвание, да продължават да я чувстват като призвание". Главният комисар на МВР посочи, че е направено доста за подобряването условията на труд.

"Аз искам българските полицаи да са облечени, обути, да имат бензин, за да извършват своите задължения и да не мислят за насъщния". Опитваме се да подобряваме условията на труд. Това се прави с цената на много усилия, най-вече на министъра, защото той ръководи финансовата част, подчерта главен комисар Георгиев.