Изданието "Московски комсомолец" публикува уникални фотографии на предполагаемите убийци на руския опозиционен лидер Борис Немцов.

Кадрите са от видеонаблюдението "ЗАЗ-Chance" и са направени малко преди нападението. По данни на следствието именно покрай нея, убийците са избягали от мястото на престъплението и са се укрили.

Междувременно, пише още "Моксовски комсомолец", са се появили и нови подробности около придвижването на убийците на Борис Немцов из Москва.

Те са купили автомобила през септември миналата година от самотна майка на три деца. Още през есента този автомобил е бил заснет няколко пъти от видеокамери, разположени близо до жилището на Борис Немцов.

Дали това е съвпадение, пита изданието, тъй като ако това е истина (че заподозрените са следили Немцов още есента на 2014г.) отпада основният мотив на престъплението.

Миналата година все още не се е случил терористичният акт срещу "Шарли Ебдо", нито Немцов се е изказвал така, че да предизвика гнева на мюсюлманите.

А това означава, че няма за какво да го убиват, според логиката на признанията на единия заподозрян Заир Дадаев.

Припомняме, руският опозиционен лидер Борис Немцов, който е и бивш вицепремиер, беше разстрелян в центъра на Москва през нощта на 28 февруари.

На 6 и 7 март бяха осъществени първите арести в рамките на разследването на убийството.
Общо четирима руски граждани с произход от Чечня бяха задържани, като службите обявиха, че единият - Заир Дадаев, е направил самопризнания за извършеното престъпление.