Шофьорът на автобуса, прегазил момченцето на година и половина в Ямбол, карал с висока скорост. Това обвинение отправиха близки на детенцето в ефира на БиТиВи. Майката е категорична, че ще съди шофьора.

Припомняме, автобус „Ивеко" на фирма ЕТ "Раси - Красимир Кръстев" влязъл в района на автогарата и при маневра „завой надясно" за паркиране в сектора за качване пътници, блъснал детето, което се появило внезапно.
Момченцето попаднало под автобуса. То било откарано в болницата в тежко състояние и по-късно е издъхнало.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.

Детето било с роднините, които чакали автобус за Хасково. Близките твърдят, че момченцето тръгнало след баща си и излязло на плаца, където било блъснато.

Майката Зорка Георгиева чакала детето си 20 години, но го загубила за един миг.

Семейството живее близо до Гълъбово, но във фаталния ден бащата и детето били на гости в ямболско село. Чакали автобус, за да се приберат. Свидетели на трагедията станали роднини, които ги изпращали. По разказ на лелята Мария Михайлова, малкият Кольо се откъснал от ръката й, и тръгнал след баща си.

Жената споделя, че бащата е отишъл до автобуса, за да качи колелото и детето тръгнало след него. Тя твърди, че автобусът влизал с голяма скорост и не ударил спирачки.

От своя страна от транспортната фирма заявяват, че шофьорът не е задържан, поискал е няколко дни почивка и ще се върне на работа. Управителят Ивелин Кръстев твърди, че шофьорът е с голям опит и без нарушения. Самият той бил на място 5 минути след инцидента.

„В крайна сметка се оказа, че детето се е ударило в колата, мъж се е опитал да го дръпне, блъска се в колата, попада под задните гуми на колата - това се установи от криминалистите", коментира Кръстев.

От фирмата отричат високата скорост на шофьора да е станала причина за катастрофата. Освен това возилото било изправно. Били направени проверки на ходовата част и на спирачките.

Майката обаче е категорична, че шофьорът е виновен. Детето ще бъде погребано днес.