Наблюдаващият прокурор по делата за злоупотребите със столичната "Топлофикация" потвърди, че преди време на прокуратурата е било предоставено писмо от разследвания за пране на пари Валентин Димитров до негов познат.

Писмото е било адресирано до адвокат на бившия шеф на "Топлофикация-София" и в него се споменават конкретни имена, включително и съкращението "Р. Овч.", съобщава БНР.

Шефът на спецгрупата прокурори Божидар Джамбазов отказва да коментира достоверни ли са имената и предстоят ли разпити на визираните в писмото хора.

Той уточни, че доколкото писмото е на разположение на разследващите от месеци, онова което е трябвало да бъде направено по него, е направено, но ако се налагало щели да бъдат предприети и други следствени действия.

Джамбазов каза още, че не може да коментира до кого е било адресирано писмото, тъй като по пътя му от Валентин Димитров до адресанта то е било прихванато от органите на МВР.

Министерството на икономиката и енергетиката е получило информация преди около 2-3 месеца от издателя на вестник "Земя" Димитър Иванов, че има писмо, за което се предполага, че авторът му е бившият директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров.

От министерството съобщават, че са оставили без коментар тази информация, тъй като тя не се е позовавала на конкретни факти.
Източници, близки до ведомството, съобщиха, че до момента министър Румен Овчаров не е бил разпитван по какъвто и да било повод.