Столичният кмет Йорданка Фандъкова подчерта, че „сме имали напрегната нощ".
В основата на нашето управление и на стила, който изповядвам е постоянният диалог, проблемите са много. Решенията са трудни, но това е начинът, изтъкна столичният кмет след среща с лидера на „Подкрепа" Контстантин Тренчев.

По груби сметки снощният погром ще струва около 30 хиляди лева. Толкова ще излезе на общината да възстанови тротоарите, колчетата и знаците, които бяха разрушени в рамките на 40-ия протест.

Депутати блокирани 8 часа в НС от 40-тия протест
Още...

Фандъкова подчерта, че редът в столицата се осигурява от МВР. Самата тя е настояла за прилагане на мерки за опазване не само живота и здравето на хората, но и на имуществото.

Много е напрегната ситуацията. Няколко пъти повтарях, че разделянето на хората и липсата на диалог са опасни, коментира Йорданка Фандъкова и добави: „За съжаление има упреци към кмета и някой се опитва да прехвърли проблемите от болната глава на здрава."

Тя призова софиянци да пазят града, призова за диалог, а не за конфронтация.
В заключение Фандъкова благодари на главния прокурор, който тази сутрин коментира, че не вижда нарушение на задълженията й като градоначалник.

Аз също призовах нееднократно да не се блокират кръстовища. След 22 часа законът не позволява събирането на хора и не разбирам защо се очаква аз да направя нещо. Ролята на полицията е да осигури спазването на законите, отсече Йорданка Фандъкова.