Лидерът на Атака Волен Сидеров си спази обещанието да не влиза в НС и извика парламентарните репортери извън сградата на парламента, за да коментира състава на служебния кабинет. Атакистът е недоволен, че не е разбрал членовете на кабинета.

Аз само разбрах името на служебния премиер Марин Райков, каза той. Смятам, че това беше изключително жалко изпълнение от страна на президента Плевнелиев, подигравка с всички медии да не даде възможност за въпроси дори да не прочете списък с имената на министрите, категоричен е лидерът на националистите. За мен този човек е абсолютно несъстоятелен като президент, подчерта атакистът.

Сидеров има особено мнение за служебния премиер Марин Райков. Това е човекът, който е виновен за либийския случай като заместник-министър тогава, обясни лидерът на Атака. Това е човекът, който спираше темата за арменския геноцид в българския парламент и се е похвалил пред турския посланик през 2009 година, че той прави всички усилия да спира тази тема и тя да не влиза в НС, подчерта още Волен Сидеров. Това е човек, който работи за чужди интереси, не за българските, смята атакистът.

Лидерът на Атака изтъкна, че като заместник външен министър Марин Райков забавя информацията за случая с българските медици в Либия. Лидерът на националистите обвини служебния премиер в туркофилство и представи, както той се изрази „паметна бележка" от 27.08.2009 година от срещата на Райков с турския посланик у нас Ахмед Гюджюк. От бележката става ясно, че Гюджюк непрекъснато пита Райков какво прави страната ни във връзка с искането за почитане на арменския геноцид и предупреждава, че такава стъпка би влошила диалога между България и Турция.

Тогавашният заместник-министър на външните работи уверява турския дипломат за усилията, които полага ръководството на МВнР да не се признае турския геноцид над арменците. Марин Райков е работил за интересите на Анкара, категоричен е Сидеров.

Попитан дали е видял познато лице сред министрите, атакистът отговори: „Еми само един актьор, който играе в сериал, нито едно друго познато лице не видях. Явно Плевнелиев е събрал от администрацията по етажите хора, които са зад бюрата и е съставил кабинет, който дори не можа да представи име по име". Освен това, по думите на националиста, не е редно подуправител на БНБ да е министър на финансите и изтъкна, че Калин Христов трябва да напусне БНБ.

Според лидера на Атака амбициите, заложени на това правителство са все едно, че ще управлява 4 години, а не няколко месеца. Ако всичко това, което Плевнелиев изреди не се случи, очаквам той да подаде оставка през май и би трябвало да има народен натиск за това, допълни атакистът. Волен Сидеров посочи още, че ще иска да присъства на заседанията на служебния кабинет, които според него не могат да са закрити.