Мартин Ангелов, който е по-известен като Циничния Елф издава първата си книга. Той е един от по-добрите блогъри, за който всички, които губят времето си  в блогосферата няма как да не знаят.

Може вече да сте попадали на блога му, а ако не сте, то със сигурност ще започнете да влизате там, защото текстовете му са пристрастяващи, а смият той е роден стилист.

"Представете си, че интернет е една огромна, приказна тоалетна? В която има всякакви огледала, четки за побутване, фаянс и какво ли още не. Знам, че обичате да прекарвате времето си там, но да не го чувствате прекарано. Поне не и преди да дръпнете шнура, с който flush-вате целия неприязън, който толкова доволно сте изтървали от себе си. Съвсем случайно, нали...

А сега си представете, че е време да напуснете това приятно местенце, но в ръката си не намирате правилния способ, с който да... мръцнете финален щрих. Или по-скоро върху, който да изрисувате любимото си петно на Роршах.

Е, чакането свърши. Време е да се избършете и да напуснете "виртуалното" пространство!

 

Нуждата си е нужда. Но нуждата за хартия е една съвсем друга история. Книгата има мирис, усеща се на допир, стои по изключително чаровен начин, притисната от други литературни изверги, които сте позиционирали върху лавиците си. Какво? Не четете книги. За какви се мислите, ебати?!

За удобство, съм ви приготвил 69 вербални инсталации, напълно подходящи за неподходящите вам емоционални състояния. Навярно сте зачитали някои от тях, други сте bookmark-вали, трети пропускали с отвращение, четвърти с горчивина, пети - плеядно засядащи в междушестието на нищетата ви човешка...

Но красотата се крие другаде. Да си ме държите под ръка. В една ръка. Че даже и удобно, някак естетически издържано. Без да ви излизат мазоли, нито да се притеснявате от миризмата.

Оказа се, че може!

Циничният Елф да поквари хартията... да намери своето място в библиотеката, да плъзне със своите творчески пипала из книжарниците.

Затова... чувствайте се увлекателно поканени на 6-ти април (сряда) 2011 г. в "Хеликон" (на Патриарха и Витошка). Часът е 18:30. Аз нямам нужда от вас. Цял живот си говоря сам. Но книгата има. Нужда.

И за да стане едно целесъобразно, голямо и яко бърсане, ще ви се наложи да присъствате. Предполагам в рамките на 1 час ще успеете да изтърпите моите плачевно досадни шеги, напъни за оригиналност и лява ръка в трансформацията дивелъпър - автор автографчик."