Мексиканските власти разследват 16-годишно момче, за което има съмнения, че е участвало в най-малко 50 убийства, съобщи Ройтерс. Престъпленията са били извършени за наркокартел в страната. Говорител на прокуратурата в щата Синалоа посочи, че момчето е било привлечено от престъпната група Лос Мазатлекос, свързана с картела Белтран Лейва.

Младежът е задържан за трафик на оръжие и наркотици. Впоследствие той признал пред разследващите, че работи за бандата. Разказал още, че е замесен в убийства на фермери, музикант и дори полицейски служители.

В наркосредите тийнейджърът е бил известен с прякора „El Nino" или „Момчето", посочва агенцията. За престъпленията си той е бил снабден с автомат AK-47 и пистолет.

Северозападният щат Синалоа е известен с множеството наркокартели, действащи там, допълва Ройтерс.  Нерядко те привличат за престъпните си цели съвсем млади момчета, които са готови да изпълняват поръчките им, за да се сдобият с лесни пари.

През юни 2011 година полицията в Мексико залови цяла група тийнейджъри, работещи за наркокартел в централната част на страната.

По официални данни над 55 000 души са загинали по време на обявената от президента Фелипе Калдерон своеобразна война срещу наркогрупровките в страната.