Старозагорци се обявиха в подкрепа на майката, загубила тримесечното си бебе при трагични обстоятелства.

В социални мрежи и форуми те са създали организация, за да изразят моралната си подкрепа към тяхната съгражданка, чието дете почина по неизяснени засега причини, дни след извършване на планова имунизация с 2 ваксини, независимо от симптомите за нарушено здраве.

Само два дни след създаването на събитието над 350 човека са заявили присъствието си и продължават да растат ежеминутно.

„Приятели, опитваме се да сме съпричастни с майката на починалото през нощта на 23.01.2014 г. бебенце, в Стара Загора. Не е ясно дали има виновен за това... Дали е лекарска грешка или не, ще стане ясно, когато приключи образуваното по случая следствие! Ако не утеха, НИЕ всички поне ще се опитаме с този протестен митинг, да помогнем като настояваме за прозрачно изготвяне на експертизата и търсене на отговорност за виновните лица", са написали организаторите във Фейсбук.

Защо в България родителите са лишени от правото свободно да избират дали и кога да бъде ваксинирано тяхното дете, питат те и допълват: „Няма как да върнем рожбата на Павлина Стефанова, но стоим зад нея и няма да позволим потулване на случая".

Събитието е насрочено за 9 февруари - неделя, от 11:00 пред Община Стара Загора.

„Протеста е мирен и сме далеч от мисълта да заклеймяваме някого като виновен" заявява Любомира Райкова, една от жените, заели се с организацията. „Ще запалим свещички и ще помълчим в знак на съпричастност с трагедията на една българска майка", допълва тя.