Блеър се изправя пред поредната недоволна публика - лидери на британските профсъюзи, коментира АП.

Това става след трудната му обиколка в Близкия Изток и след горчивия сблъсък в редиците на любимата му лейбъристка партия.

Днес обаче Блеър трябва да говори пред още една „сурова" публика от недоволни профсъюзни лидери, разгневени от плановете на правителството, свързани с приватизацията на държавни служби.

След като миналата седмица Блеър обяви, че през 2007 г. ще подаде оставката си като министър-председател, предварителните нагласи са, че по време на срещата с профсъюзите той ще говори за бъдещия си наследник.

Изненадващо обаче по-голямата част от речта на Блеър, която предварително бе разпространена от АП и която ще бъде произнесена по време на конференцията, е посветена на глобализацията и на действията, които целят запазването на работните места в подобен процес.

Също така в речта не е пропуснато да се споменат и опасностите, свързани с тероризма.

"Внезапно ние започваме да усещаме физическата заплаха от новия тероризъм, който залива улиците ни.

Ще прегърнете ли предизвикателството на още по-отворените общности или ще си изградите защитна тактика?"

От АП коментират, че участието на Буш в конференцията в Брайтън няма да бъде леко.

Боб Кроу, който е генерален секретар на обединения профсъюз, представляващ 73 000 работници в сферата на транспорта, обяви, че до този момент 20 от делегатите на конференцията са заявили, че ще напуснат залата по време на речта на премиера.