И тази година БСП отбелязва 1-ви май, Деня на труда, с митинг шествие. Под звуците на "Моя страна, моя България", столетницата поведе свои привърженици, които с бели, зелени и червени балони в ръце се отправиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски" към Орлов мост, а след това към "Братската могила" в Борисовата градина.

За да напомнят все пак исканията си, събралите се червени симпатизанти издигнаха и лозунги с искания - „За справедливо правосъдие", „За образование и достойна реализация", „За качествено здравеопазване".

Митинг шествието на БСП, известно от миналото като манифестация, затвори движението по част от бул. „Цар Освободител" в района от СУ до Орлов мост.

Тук сме, за да кажем: „повече справедливост, повече солидарност". Тук сме за защита на индивидуалните и колективни права - права, за които хората са се жертвали, а днес някак си се приемат като нормални. Тези права трябва да се отстояват всеки ден", заяви председателят на БСП Михаил Миков.

Рамо до рамо с привържениците на левицата Михаил Миков участва в шествието до Братската могила. Там по случай празника симпатизантите на БСП се хванаха на хоро. На хорото се хвана и самият Миков, както и други видни политици от БСП.

Сред тях обаче не бе лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. По изчисленията на самата левица на днешната манифестация са успели да съберат близо 8000 червени симпатизанти.