Според данни на Уолтър Пиечик, анализатор от BTIG Research, пускането на следващото поколение на Apple iPhone ще повиши глобалните продажби на модела до 30 милиона бройки през четвъртото тримесечие на тази година. Преди време от BTIG изчислиха, че екипът на Apple ще продаде 21.5 милиона телефона iPhone през четвъртото тримесечие, съобщава gsmreview.bg.

Като се има предвид, че от компанията наскоро оповестиха, че през третото тримесечие са закупени 20.34 милиона бройки от модела, то предходните прогнози на BTIG вече изглеждат малко занижени. Пеичек вярва, че от Apple могат да продадат повече от 10 милиона екземпляра от iPhone само в САЩ през четвъртото тримесечие.

Според него от AT&T могат да продадат 5 милиона бройки от него през следващото тримесечие, защото в този период ще бъде пуснат и iPhone 5. Пиечек прогнозира, че от Verizon пък биха могли да продадат 4 милиона екземпляра от iPhone през четвъртото тримесечие.

Анализаторът твърди, че тенденцията от Verizon да предлагат Android смартфони с поддръжка на 4G LTE ще увеличи стойността на общите продажби на смартфона до 9 милиона. Според Пиечик след като пуснат петото поколение на iPhone през тази есен, от Sprint ще успеят да продадат общо 1.5 милиона бройки от модела през четвъртото тримесечие.