Цирк се разигра в кулоарите на парламента. Волен Сидеров и неговите националисти приветстваха пред стаята на ПГ на ГЕРБ с бурни викове „Горчиво", „Хвърли букета", „Хвърли жартиера", „На ръце ли ще се носите", „Кой е мъжа в семейството" и „Да се целунат младите" Бойко Борисов и Яне Янев.

Двамата се видяха днес, за да обсъдят новата тройна коалиция - БСП-ДПС и Атака.

Лидерът на ГЕРБ прие с усмивка бурните викове на атакистите. „Кой се жени", попита Борисов. След като виковете не престанаха Борисов отсече:
Имате опит, имате опит от тези дни, така че можете да ни покажете как, заяви лидерът на ГЕРБ след поредния призив за целувка между него и лидера на РЗС.

Журналистка на ТВ Алфа (телевизията на Атака, б.р.) попита Яне Янев: „Призивите „Яне, хвърли букета", не са ли обидни за вас", но тук се намеси Бойко Борисов: „На партийни телевизии не отговаряй, кажи за какво сме говорили".

Яне Янев обясни, че тема на срещата е била подписката на РЗС срещу излъчването на 3 депутати на ДПС от София, за които реално не е гласувано в столицата. Това стана благодарение на преразпределение на гласовете.

Стана ясно, че депутатите от ГЕРБ са подкрепили подписката на Яне Янев. Сега софиянци не трябва да допуснат потурчването на София, каза консерваторът.
Бойко и Ердоган се прегръщаха, Ердоган е приятел с Бойко, що не говориш с Ердоган, попита го лидерът на Атака.

А ти що не кажеш една дума срещу тази фалшификация, ти защо не каза нито една дума, защо мълчиш, защо сега се целувате с Лютви Местан и Доган, попита на свой ред Яне Янев.

Последваха обаче нови викове „Горчиво", на които Борисов отговори, че Атака има толкова много опит с тези възгласи „Горчиво" и не се отрече от познанството си с Ердоган.

Завистта на хората от Атака е видна, защото те никога няма да имат приятели премиери, никога няма да бъдат уважавани, каза още лидерът на ГЕРБ.

Напомних, че Борисов беше този, който се прегръщаше и целуваше с Ердоган и му викаше „аркадаш"
В. Сидеров

Той си помислил, че атакистите дошли пред стаята на ГЕРБ, за да подкрепят подписката на Янев. Като бивш кмет на София казвам, че е недопустимо в София да има трима депутати от ДПС, категоричен е Борисов.

По повод на поискания имунитет на заместника му Цветанов, Борисов не е притеснен и обясни, че Цветанов остава негов заместник в партията.

Яне Янев и Бойко Борисов са обсъдили новото правителство, като от РЗС не дават 100 дни на доверие на кабинета „Орешарски". Това правителство е на подменения вот, то е избрано с фалшиви гласове от Турция, смята Янев.
Ние ще бъдем радикална извънпарламентарна опозиция, закани се лидерът на РЗС.

В този момент отново се намеси лидерът на Атака, който поиска оставката на Янев от партията. Консерваторът „отвърна на удара": От твоя по-голям провал от вчера няма, това е провалът на века. Олигарсите направиха това правителство и българският народ има право да ги разбере, подчерта Янев.

Журналистка на ТВ Алфа атакува за пореден път Янев с въпроса - „Трябва ли да се проведе гей парада, г-н Янев?" Отговор обаче не последва.

Депутатката от Атака Меглена Александрова пък не чуваше добре какво казва лидера на ГЕРБ и извика: „Бойко, защо шептиш?", а той строго й отговори: „Бойко ще викаш на чичо ти".

Стана ясно, че ГЕРБ ще дадат 100 дни кредит на доверие на правителството на Пламен Орешарски, макар че на Борисов му е притеснено. „Вчера г-н Орешарски говори за мечти и надежди, че в края на мандата няма да станем по-богати, но ще си мечтаем за това".
Другото му притеснение е, че премиерът не познава проекта Бургас-Александруполис.

Яне Янев трябва да си подаде оставката като лидер на партията, не мисля, че трябва да се отнасяме сериозно към човек, който така се е провалил на изборите
В. Сидеров

По-късно Сидеров отрече твърденията на председателя на РЗС Яне Янев, че е взел милиони за вчерашната си регистрация в пленарна зала, с която осигури кворум за гласуването.

Според него малките партии като РЗС и Национален фронт за спасение на Бойко (НФСБ - Национален фронт за спасение на България, б.р.) в злобата си се чудят какви глупости да хвърлят в пространството.
Яне Янев е толкова жалка фигура, не пудел и болонка, а изтривалката на Бойко, заяви още Волен Сидеров.

Сидеров обясни по-късно, че повод за подвикванията му към Бойко Борисов е фактът, че лидерът на ГЕРБ е пръв приятел с турския премиер Реджеп Таийп Ердоган.
Това са напомняния. Напомних, че Борисов беше този, който се прегръщаше и целуваше с Ердоган и му викаше „аркадаш", обясни атакистът.

Той припомни и че той и неговите колеги 2 години и половина са го обвинявали във васално поведение спрямо Ердоган и сега Яне Янев се сетил да говори за подобни фалшификации.
Той не се сещаше преди, а се сети сега, когато ГЕРБ му поръча да се сети, възмути се още Сидеров.

По думите му, самият Борисов в този случай е изключително лицемерен: „Нека господин Борисов да се свърже със своя близък приятел Ердоган и да му се оплаче от тези фалшификации, защото това е лицемерие. Той се прегръщаше с него, а сега се прави, че го е грижа за фалшификациите".

Атакистът разкри и какво всъщност е притеснението на лидера на ГЕРБ. Според него, „Борисов го е грижа, че не вкара РЗС и Национален фронт за спасение на Бойко (партията на Валери Симеонов НФСБ) в парламента с приготвените фалшиви бюлетини. Грижа го е и че не вкара в Народното събрание и Касим Дал.

Що се отнася за Яне Янев Сидеров заяви, че той трябва да си подаде оставката като лидер на партията, както са направили Емил Кабаиванов, Меглена Кунева и Иван Костов.
Не мисля, че трябва да се отнасяме сериозно към човек, който така се е провалил на изборите. Той би трябвало да подаде оставка като лидер на партията си след тази потресаваща загуба и провал, която претъпя на 12 май, подчерта националистът.