Бившият украински премиер Юлия Тимошенко, която в момента се намира в затворническа колония, поздрави всички украинци с Рождество Христово и благодари за подкрепата на своите поддръжници.

Тимошенко, която бе осъдена на 7 години лишаване от свобода, бе прехвърлена от следствения изолатор в затворническа колония на 30 декември миналата година. тя беше транспортирана с микробус с различни екстри - биотоалетна, мивка и два дивана. С отделен автомобил пък бяха превозени 12-те куфара на Тимошенко.

Текстът с поздравлението бе предаден чрез дъщерята на Тимошенко - Евгения.

В поздравителния текст експремиерът изразява своята вяра, че Господ ще благослови Украйна и че всеки човек ще разбере кой е правият път, кои постъпки са правилни и кои решения - справедливи. Искам Господ да ни даде сила в борбата за Украйна, за правата и възможностите на всеки човек, пише още тя.

Поздрав към украинския народ отправи и президентът на страната Виктор Янукович, който изрази увереност, че този празник обединява и примирява хората.

Скъпи съотечественици. Поздравявам всички вас с големия празник Рождество Христово. Радостта от раждането на Сина Божи изпълва сърцата ни с топлина и надежда. Рождеството ни обединява и примирява, посочи държавният глава и пожела на всички радостни и весели празници.