Кайро осъди 119 членове на забраненото движение „Мюсюлмански братя", подкрепящи сваления президент Мохамед Морси, на три години затвор всеки. Ислямистите са обвинени за подклаждане на насилието по време октомврийските протести срещу военния преврат.

Припомняме, че при най-ожесточените сблъсъци между силите на реда и демонстрантите на 6 октомври загинаха над 50 души, а стотици бяха ранени.

Днешното решение на египетските магистрати е част от мегадело, което се води срещу над 1200 радикални ислямисти, участвали в борбата срещу военните.
В края на март, отново във връзка с процеса само за ден 529 ислямисти бяха осъдени на смърт, след като бяха признати за подстрекатели на насилието.

Ръководителите на хунтата, извършила преврата срещу Морси, прибегна до сурови мерки при потушаването на бунта на ислямистите, който бе оглавен именно „Мюсюлмански братя".

В резултат на противопоставянето, терористичните атентати в Египет станаха ежедневие, а освен представители на силите за сигурност, при нападенията на ислямистите загинаха и стотици мирни граждани, между които и няколко чужди туристи.