Интензивен трафик по АМ „Люлин", в някои райони на АМ „Тракия" и на българо - гръцките пунктове Кулата и Маказа във връзка със събралите се четири почивни дни, съобщават от МВР.

От прессцентъра на МВР уточняват, че към момента няма пътни инциденти и че е осигурено полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, а също така в участъците с интензивен трафик са разположени допълнителни полицейски сили.

Засилен е трафикът по АМ „Люлин" след разклона Перник - Кюстендил до село Усойка, Благоевград. Препоръчва се на водачите да използват стария път - Перник - Кюстендил - Дупница.

Трафикът е интензивен и от 67 км на АМ „Тракия" поради ремонтни дейности, полицейски екипи регулират пътния поток.

На четири места на АМ "Тракия" се образуваха огромни колони автомобили в първия от четирите почивни дни за Деня на независимостта, съобщава БГНЕС, допълвайки, че на магистрала „Тракия" километричната опашка към този момент е над 20 км и повече от 4 часа трябват, за да може да се стигне от София до Пазарджик.

Интензивно е движението за Република Гърция на българо - гръцките пунктове "Кулата" и "Маказа".

Образували са се километрични колони от пътуващи туристи през почивните дни.

Няма проблеми в дейността на граничните пунктове, работят на пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция" на ГКПП за максимално облекчаване на пропускателния режим. Препоръчва се на пътуващите към Гърция да използват съседните гранични пунктове - Илинден, Капитан - Петко войвода и Ивайловград.

На всички останали гранични пунктове движението на МПС е нормално.


През последния празничен ден, вторник, особено в следобедните часове се очаква засилване на трафика. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

По-рано съобщихме, че се е образувала „тапа" на двукилометровото разстояние от края на магистрала „Струма" до граничния пункт „Кулата".

Има сериозно километрично задръстване на АМ „Струма" преди Дупница, където автомобилите не помръдват с часове. Според свидетели разстоянието от Горна Диканя до град Дупница, което е около 18 километра, е вземано за три часа заради сериозните задръствания.