Очевидно е, че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Така лидерът на БСП Михаил Миков се присъедини към коментарите на изявлението на Бойко Борисов, че ако спечели властта ще даде 10 зам.-министерски места на хора с мюсюлманско вероизповедание.

По думите на Миков изказването на Борисов е в отговор на заявлението на Рушен Риза преди няколко дни, че ДПС може да работи с ГЕРБ след парламентарните избори, ако това е в интерес на държавата.

БСП лидерът припомни и съвместните действия между хората на Борисов и Местан в края на 42-то НС - исканата банковата ваканция и актуализацията на бюджета.

ГЕРБ нямат толкова подготвени кадри от мюсюлманско вероизповедание, очевидно е, че става въпрос за коалиция между тях и ДПС", категоричен бе Миков.

Час след изявлението на червения лидер последва бърза реакция от фейсбук профила на Борисов с констатацията, че явно Миков „е подпийнал в неделя следобед, за да говори такива неща".

В постинга се припомня за назначаването за председател на Районната избирателна комисия в града на Беркант Барзат от квотата на ДПС. Това назначение е вследствие на коалицията между БСП и ДПС, коментира Борисов.

Той припомня и че в ЦИК БСП, като втора политическа партия, е получила председателското място, ДПС, като трета, получили другия важен пост - главен секретар на комисията (човекът, който подписва протоколите), а "Атака" ги подкрепи.

Да говориш по тази тема в неделя следобед е възможно само, ако си солидно подпийнал, констатира лидерът на ГЕРБ.