Скандалът Пеевски-Цветанов се развихри допълнително след редица изявления на бившия вътрешен министър и на главния прокурор.

Делян Пеевски и Цветан Цветанов са се срещали 40 пъти в сградата на МВР и други места, обяви самият Пеевски.

„Изумих се от наглостта на този човек, като с направените в телевизионното предаване изявления Цветанов за пореден път доказва, че е един патологичен лъжец", пише в писмо до "Фокус" народният представител от ДПС.

По думите на Пеевски той е бил в кабинета на Цветанов и по време на срещата между Цветанов и главния прокурор, преди идването на главния прокурор и в този смисъл не е бил доведен от Цацаров, както твърди Цветанов.

Според него, Цветанов, воден от свои користни подбуди, цели единствено да забърка една сериозна държавна институция в манипулиран от него скандал.

Именно с оглед изясняването на истината поисках от министъра на вътрешните работи справка от регистъра на министерството за проведените между мен и Цветан Цветанов срещи, която предоставям на Вашето внимание.

От справката е видно, че броят на регистрираните посещения, които съм правил в централната страда на МВР, на ул. "Шести септември" №29, за периода 2009 - 2013 г. (когато Цветан Цветанов бе министър), е общо 40, т.е. много повече от твърденията на Цветанов за не повече от седем проведени срещи между нас.

Какви са били темите на провежданите между нас разговори следва да питате него - не е в мой стил да коментирам същите, но представената от мен справка доказва един вече безспорен за мен факт, а именно, че Цветан Цветанов е лъжец, пише Пеевски.

Той подчертава, че се е срещал и с други политически фигури от ГЕРБ, но не коментира тези срещи, защото не е бил предизвикан да го направи.

Пеевски коментира единствено срещите си с Цветанов, защото, по думите му, е бил провокиран от него. Цветан Цветанов с лъжливите си изявления се опитва да дискредитира трети лица, което считам за недопустимо, категоричен е Делян Пеевски.

Изключително кратък беше зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментара си по повод обявените от Делян Пеевски 40 срещи между тях.

Като продължение на словесната война, която се води през последните няколко дни, между Цветанов, главния прокурор Сотир Цацаров и скандалния депутат от ДПС Делян Пеевски, Цветанов отсече, че се е срещал толкова пъти с Пеевски, колкото е, и вече обявявал за тези срещи в публичното пространство.

Пред журналисти в парламента вторият в ГЕРБ категорично заяви, че с депутата от ДПС се е виждал само в сградата на МВР и никъде другаде. За втори път днес Цветанов нарече Делян Пеевски лъжец.