Жителите на врачанското село Галиче имат безплатна екстра - местният кмет предлага почивка на Златни пясъци на своите бъдещи избиратели. Пътуването се осигурява с личните средства на Ценко Чоков, а за него са се записали около 200 души.

Репортерът на Нова телевизия Марина Стоименова също е сред записаните. В сутрешния блок на телевизията тя разказа, че никой не знае кога почивката ще се състои. За безплатното море на кмета всички са чували, но малко говорят публично - може би от страх.

За минута и половина репортерката се е уредила с безплатна почивка. Същото са направили още около 200 от жителите на Галиче. Когато камерата не е включена, хората са разказвали, че почивката ще е на Златни пясъци, в хотел на приятел на Ценко Чоков, а парите идвали от джоба на кмета. В действията му обаче някои хора не намират нищо притеснително, дори напротив - определят инициативата като „прекрасна".

Уважилите Чоков ще се извозват с автобуси. Кога тръгват, за колко време и ще трябва ли по-късно да се реваншират - никой не знае. Ценко Чоков не е бил открит в Галиче. Когато е бил набран по телефона, отговорил, че не желае да коментира каквото и да било.

Колко ще му струва екскурзията на 200 души до морето? Откъде са парите и благотворителност или форма на купуване на гласове е това, са важните въпроси.