Изпълнителният директор на Национална Агенция „Пътна инфраструктура" Димитър Иванов подаде оставката си пред министър-председателя Сергей Станишев, съобщиха от агенцията.

Това става само три месеца след като той пое агенцията в началото на август.

Мотивите ще бъдат публично оповестени след приемането на искането за оставка, посочиха от агенцията.

Както news.bg първи писа причината за смяната на Иванов са здравословните му проблеми. В началото на миналата седмица той е постъпил в болница със сърдечни проблеми.

Рокадата става още преди Министерски съвет да назначи двама заместника на изпълнителния директор, които обаче няма да имат собствени ресори, а само ще подпомагат неговата дейност.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева заяви в кулоарите на парламента, че днес или в понеделник ще бъде обсъждан въпроса дали да бъде освободен от пост заради здравословното си състояние изпълнителния директор на Националната агенция „Пътна инфраструктура" Димитър Иванов.

Плугчиева посочи, че не иска да се правят драми около здравословното състояние на Иванов. По-скоро тя обясни, че ще се търсят други решения, защото националната агенция има довършване на пътни проекти по програма ФАР и по проблемния стар проект „Люлин". Плугчиева отказа да обяви кой ще бъде евентуалният приемник.

„Знаете, че това е единствено в компетенциите на премиера - да се произнесе. Естествено, че се обсъждат различни варианти и то не само от мен, но и от министрите на транспорта, на регионалното развитие, от надзорния съвет," коментира Плугчиева.

Плугчиева заяви, че евросредствата за пътища не са спрени окончателно. За агенция ФАР има административни препоръки, които са предадени на министър Асен Гагаузов и в едномесечен срок трябва да бъдат изпълнени. След това ЕК ще се произнесе за акредитацията на агенцията, добави Плугчиева.