Финансовите министри от Еврозоната не успяха да постигнат споразумение за предоставяне жизненоважния спасителен пакет за Гърция и по този начин продължава несигурността около задлъжнялата средиземноморска страна, както и около 17-те страни от валутния съюз, съобщава АП.

Председателят на еврогрупата Жан-Клод Юнкер заяви, че близо 12 часа е продължила последната среща, която ще бъде подновена в понеделник. Това е втората последователна среща, на която министрите не успяват да достигнат до споразумение.

В свое изявление, разпространено след края на преговорите, приключили малките часове, министрите от Еврогрупата казват, че не е достигнато споразумение и че ще се срещнат отново следващия понеделник за допълнителна техническа работа по някои от елементите в пакета.

Въпреки това Юнкер изрази оптимизъм за постигане на споразумението.

Ние сме много близо като резултат. Не виждаме големи пречки. Има технически въпроси и калкулации, които трябва да се извършат тези дни", каза той.

Споразумението по въпроса е нужно на групата от кредитори, за да се плати следващият транш за Гърция - 44 милиарда евро. Гърция се нуждае от парите, за да избегне банкрут.