200 хил. души гласуваха предсрочно за президент на Русия

Жителите на Камчатка и Чукотка започнаха да гласуват на изборите за президент на Русия.

В 8.00 часа местно време (23.00 московско) на Камчатка отвориха врати 203 избирателни секции, 87 от които се намират в Петропавловск-Камчатск - най-източния град на Русия.
Право на глас в района имат над 200 000 души.

Всички избирателни секции работят, независимо от мощния циклон в региона, съобщи председателят на местната избирателна комисия Александър Шестопалов.
Пътищата към секциите са разчистени от снежните навявания и нищо не пречи на работата, допълни той, цитиран от ИТАР-ТАСС.

За първите 2 часа от началото на гласуването избирателната активност в Камчатския край е 8.46%.
Според информациите много избиратели се оплакват, че не могат да стигнат до секциите заради снега, която наваля през последните няколко дни.
В момента обаче валежът в региона е спрял в избирателната комисия предполагат, че лошото време няма да попречи на активността на избирателите.

За първите 2 часа от началото на изборния ден в Чукотски автономен район избирателната активност е 24.78%.
В една от секциите са гласували 100% от гласоподавателите, съобщи електронното издание РБК, като се позова на информация от Чукотската избирателна комисия.
Избирателните списъци в района включват 35 532 души.

В 1.00 часа московско време започна изборният ден в Сахалинска област. На островите, прилежащи към областта са открити 322 брегови и 115 плавателни избирателни участъци.
Секретарят на сахалинската избирателна комисия Людмила Лукянина съобщи, че в областта са регистрирани над 388 000 избиратели.
Едновременно със Сахалинска облост стартира гласуването в Хабаровски и Приморски край, а така също и в Еврейската автономна област, допълва ИТАР-ТАСС.

В 3.00 часа московско време отвориха изборните секции в Иркутска област. 1.8 милиона души трябва да гласуват в 1873 секции. 
Едновременно с Иркутска област изборите започнаха и в Република Бурятия.