Дирекциите по туризма се преместват в Пловдив, а Агенцията по рибарство - в Бургас, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

Той каза, че отдавна общините и областните управители работят за осъществяването на промяната и предоставят сгради и възможности както за експерти, така и за ръководен персонал да влязат на първо време в общински жилища. Според Дянков разходите за преместването ще са минимални.

Дянков изтъкна, че за преместване на архива на туризма няма да са необходими разходи, тъй като е електронен и каза, че физически ще трябва да се премести само част от архива на агенцията по рибарство.

По изчисленията на Дянков това са няколко десетки хиляди лева - „нещо, което си заслужава".

Дянков каза, че всяка седмица или през седмица ще бъдат обявявани агенции и структури, които са готови за промяната.

Симеон Дянков потвърди, че от юни администрацията на НАП ще бъде преструктурирана, като ще бъде намален броят на заместник-директорите и ще има по-малко отдели. 

Промяната се прави така, че да има повече хора, които инспектират и по-малко такива, които стоят и командват, изтъкна финансовият министър.

От четирима заместник-директорите ще станат двама. Дянков обаче не посочи имената им. Финансист номер едно изтъкна, че подобна промяна е направена в Митниците, както и във финансовото министерство и отбеляза, че той самият като финансов министър има двама заместници, а неговият предшественик - петима.