Нови 54 нелегални имигранти са заловени от наши граничари край Свиленград, съобщи МВР.

Към 3:45 часа, граничен патрул от ГПУ-Свиленград забелязал лек автомобил и два микробуса, спрели на банкета преди бензиностанция в района. Скоро автомобилите потеглили и обърнали в посока към Капитан Андреево. Патрулът ги последвал и преди ж.п. моста колите са спрени.

При проверката на трите превозни средства граничните полицаи открили общо 60 души.  6-има от тях са български граждани. Останалите 54 души са преминали нелегално на територията на България.

Минути по-късно граничният патрул получил съобщение за открити двама души, близо до мястото на задържане на автомобилите, които се опитват да се прикрият в канавката до пътя.

Задържани в този участък от границата са общо 62 души. От тях 8 души са български граждани, съпричастни към случая, 54 души - 20 мъже, 9 жени и 25 деца са сирийски граждани.

Полицията е прибрала и трите автомобила: "Форд Транзит" "Мерцедес" и "Ауди" А-6 - и трите с хасковска регистрация. Групата ще престои 24-часа в ареста.

Чужденците са настанени в помещения за временно задържане към ГПУ-Свиленград. Жените и децата ще бъдат в обособено помещение за майки с деца.