Затворнически бунт в Гърция се е разразил вчера сутринта, след като бабата на един от затворниците се е опитала да му внесе наркотици, съобщава "Български новини".

Инцидентът се разиграл в затвора „Коридалос" в Атина, след като шест грузински затворници, настанени в затворническата клиниката, направили неуспешен опит за бягство. Според служители в затвора шестимата бегълци са били хоспитализирани в затворническия лазарет, когато бабата на един от затворниците се опитала да го посети с цел да внесе контрабандно голямо количество наркотици.

Пазачите обаче намерили пратката и я спрели, след което настанали размирици - затворниците се разбунтували и започнали да чупят всички, което попадне пред очите им. Общо 25 грузинци, осъдени зад решетките, са се включили в размириците.

При бунта има пострадали надзиратели - трима са били леко ранени, като, за да се спасят, са се заключили в една от стаите, криейки се от яростта на задържаните. Ситуацията е била овладяна от екипи на отряда за масови безредици, отряд за борба с тероризма, заедно с помощта на полицейски преговарящ и на държавен прокурор. Полицейските сили влезли в клиниката и принудили затворниците да се върнат в килиите си, след като са ги претърсили за импровизирани оръжия.