В чест на националния празник - 3 март, Корпоративна търговска банка АД започва да опакова в цветовете на българското знаме сградата на Централното си управление на ул. „Граф Игнатиев" в София.

Закачането на платното започва на 1 март, ще бъде опънато за празника, а в понеделник - 5 март ще бъде демонтирано, съобщават от пресофиса на банката.

Платното с българския трикольор, с което ще бъде опакована сградата на банката, ще бъде отпечатано на пореста материя, която пропуска светлина и въздух и не задържа вода.

Винилът позволява конструкцията да остане здрава при силен вятър или валежи, което освен че е ефектно, гарантира безопасността на минувачите.

Българският трибагреник, с който ще бъде опакована сградата на банката, ще се състои от 13 платна с размери 6 х 20 м.
Свързването на отделните части ще се извърши посредством предварително монтирани в тях капси, а за по-голяма здравина капсите ще минават през джоб.

Горната част на платното ще бъде закрепена с помощта на стоманен профил за стрехата на сградата, а долната ще бъде закачена за тротоара. Общата площ на платното ще бъде 1560 кв. м.

Предвидено е на 3 март пред опакованата сграда на банката да се раздават картички с интересни факти за постижения на българи, което е част от кампанията „Съхрани българското - бъди европеец!".
Тя се организира от Младежкия департамент за европейска интеграция (МДЕИ) и се провежда под патронажа на Президента на Република България Георги Първанов. Инициативите на МДЕИ традиционно се подпомагат от Корпоративна търговска банка АД.