Безбожници откраднаха 150-килограмовата камбана от черквата на село Златосел, Пловдивско, алармира Трафикнюз. Криминалисти от  Раковски разследват обира.

150-килограмовата камбана е свалена вчера от камбанарията на храма "Свети Георги", който е на повече от 100 години. Тя датира от 1906 година.

През нощта хората от близката до храма къща чули шум, разказва кмета на селото Бънка Тошева. Когато излезли видели кола, която тръгва.

Мъжът, подгонил крадците, се оказа същият Хаджиев,  чието куче е заподозряно за нападението върху негов съселянин - Димитър Рашидов. Хаджиев тръгнал  след колата, но не е могъл да я настигне. В тъмното не видял и номера.

Според кмета на селото Бънка Тошева най-вероятно става въпрос за цигани, които крадат  старо желязо. Образувано е досъдебно производство.

На сутринта мъж от Златосел бил нахапан зверски от куче. Пенсионерът Димитър Рашидов  излязъл рано за хляб. Пред входната му врата се навъртало голямо куче, а малко по встрани още няколко песа. Възрастния мъж изгонил животното, но когато се обърнал да затвори металната врата животното се нахвърлило върху него.

Кражбата на църковна утвар е сериозен грях, който се отразява и в поколенията, твърдят запознати. Мнозина си спомнят как за кратко време са умирали строителите, наети да разрушават черкви по времето на социализма.