Кога докладът на международната разследваща компания за фалита на КТБ ще стане публичен и данните от него ще бъдат предоставени на Народното събрание и на българската общественост?

Този въпрос официално отправят депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов. Въпросът е насочен към финансовия министър Владислав Горанов и е входиран в Народното събрание.

Припомняме, миналата седмица в отговор по време на парламентарния контрол стана ясно, че окончателният доклад от международното разследване на КТБ ще бъде готов до края на месеца.

„Едва ли е нужно да казваме, че казусът с източването на КТБ е от изключителен обществен интерес и е редно докладът на специално избраната за целта международна разследваща компания да получи публичност и обществото да научи кои лица - включително политици, бизнесмени, хора с влияние в обществото са замесени в аферата КТБ", посочват още в своя въпрос Димитров и Славов.

Реформаторите предлага докладът да стане публичен, а в частта, при която информацията би могло да представлява проблем за разследването и привличането към отговорност на замесените лица, да бъде изпратена в секретната секция на Народното събрание.