КЗК се самосезира и започва разследване за евентуално нарушение на „Монделийз България Холдинг" АД и „Ноу Уей" ЕООД.

Комисията ще разследва дали в рекламата на бисквити „BelVita" в социалнат амрежа Фейсбук са използвани без разрешение снимките на първите ни ракети в мъжкия и женския тенис - Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Производството на КЗК е образувано на 8 октомври тази година и цели да установи дали компаниите са нарушили Закона за защита на конкуренцията, използвайки снимките на Пиронкова и Димитров в рекламата на бисквитите.

Повод за самосезирането са събраните материали по предходна преписка на Комисията, която пък била образувана по искане на самия Григор Димитров срещу същите компании.

От материалите по преписката се установява, че в началото на годината при рекламата на бисквити „BelVita" в социалната мрежа Фейсбук са използвани изображения на българските тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров без тяхното съгласие, съобщават от КЗК.

Бисквити „BelVita" са продукт, произвеждан и разпространяван от „Монделийз България Холдинг" АД, което възлага изготвянето и реализирането на уеб маркетинг обслужването на „Ноу Уей" ЕООД, уточняват още от Комисията.