Критична остава обстановката по осигуряване на нормалното електрозахранване в над 60 населени места, предимно в областите Велико Търново, Габрово, София област, Ловеч, Смолян и др.

Извадиха хора, блокирани в хижа „Студенец"
                               Още...

По отстраняването на възникналите аварии работят над 40 екипа на електроразпределителните дружества.

В градската част на Чепеларе вече има ток и бедственото положение е отменено, съобщи областният управител на Смолян Стефан Стайков, цитиран от БНР. Трети ден без електрозахранване обаче остават околните села.

Заради положението в Чепеларе са отменени учебните занятия. Учениците ще бъдат във ваканция до сряда включително. Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни, ако пътуват през прохода Превала, тъй като през изминалата нощ има паднали дървета на пътя.

Пред БиТиВи шефът на Агенция „Пътна инфраструктура Лазар Лазаров увери, че обстановката в страната вече се нормализира.

Той беше категоричен, че ще има наказания за шофьорите на тежкотоварни автомобили, които не са спазили нареждането на КАТ и АПИ. Тежките тирове трябва да спират встрани, добави Лазаров.

Почти навсякъде ще има глобени фирми за несвършена работа, съобщи още Лазаров.

В договорите няма изискване фирмата да почиства докато вали сняг. Заложеното време за почистване е обвързано с приключването на снеговалежа, обясни той, като изтъкна, че в цял свят е така.

Мокри и заснежени са пътните настилки на магистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин". Продължава да е в сила изискването за движение с вериги, предимно през планинските проходи.

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги при преминаване през проходите Котленски, Рожен, Превала, Пампорово, Печенско и Попови ливади. Товарните автомобили да са с вериги през Прохода на Републиката и по пътя Перник-КПП Гюешево.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Печенско, Попови ливади, Петрохан, както и по направленията Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак-Доспат, Белово-Юндола и Велинград-Сърница, съобщи Мария Бозова от Съюза на българските автомобилисти.