Главният прокурор Цацаров отрече премиерът Бойко Борисов да му е оказвал влияние, за да "опраска" Владимира Янева. Главният прокурор бе категоричен, че не се е срещал по тази тема с Борисов. Обвинител номер 1 е разговарял с Янева до момента, в който срещу нея бе образувано досъдебно производство.

Припомняме, преди време изтекоха записи, на които бившата шефка на СГС (Янева, б. р.) казва, че Бойко Борисов бил казал на Цацаров да я "опраска".

Заради разни пикантни записи подминаваме дебата за бюджета, недоволен Румен Петков. Още...

"И сега ви казвам, че Янева не е най-големият виновник в юридическия смисъл и в непосредствения. Янева не е забъркала този скандал, говоря за "Червей", който е обслужвал нещо, което не може да бъде доказано по никакъв начин, поради невъзможността да се докаже самата интервенция в компютърните информационни системи на МВР, както и на това дали в резултат на интервенцията нещо е направено", подробно изложи мнението си Цацаров.

Цацаров изтъкна, че е поставен в "ужасяваща ситуация" от човек, който към момента е подсъдим, а тази "ужасяваща ситуация" се прехвърляла и върху премиера.

Цацаров коментира, че към момента една от дамите е подсъдима, а другата е привлечена като обвиняема, засега, по едно досъдебно производство (събеседник на Янева от въпросните записи е бившата съдийка Румяна Ченалова, б.р.).

"Може би думата "засега" и в някои събития, които ще последват следващите седмици се крие и една от причините за скоростното появяване на тези записи", коментира той, но не пожела да поясни какво ще последва и дали ще има други обвинения срещу Ченалова.