Оставката ми иска министър, който е с шест сигнала за конфликт на интереси. Това заяви в студиото на „Денят започва" по БНТ зам.-председателят на ДКЕВР Еленко Божков. Той категорично отхвърли отправените му обвинения за конфликт на интереси.

Припомняме, преди два дни вицепремиерът Захариева и икономическият министър Щонов поискаха оставките на трима от комисията - на шефа й Боян Боев и членовете Еленко Божков и Лиляна Младенова. Вчера в късния следобед стана ясно, че Боев и заместничката му Лилия Младенова са се съгласили да подадат своите оставки. Това е станало след разговор с министър Щонов. Божков не бе оповестил своето решение, но стана ясно още, че той ще бъде отстранен от кабинета, тъй като имало съмнения за конфликт на интереси.

Сега не е време за оставка, а е време за работа, категоричен е Божков и увери, че няма да подаде оставка. По думите му исканата от него оставка е резултат от нарушени корпоративни интереси.

Еленко Божков коментира, че през цялото време се говори за политизирането на ДКЕВР, но именно тези, които искат оставката му, не използват експертност при оценка на работата му.

Зам.-председателят на ДКЕВР предположи, че до дни ще бъде отстранен от поста, а за следващ състав на комисията „ще остане много за замитане под килима".