Към 1000 служители на МВР се събраха отново на мълчалив протест в градинката между църквата „Св. Седмочисленици" и Министерството на вътрешните работи.

Миков чакал в кабинета си контактна група на протестиращите за разговори. Те не отиват
                     Още...

Както бяха обещали, много от протестиращите са с бутилки вода, като символ на студената вода която пият служителите на министерството.

Те отказват коментари на медиите с обяснението, че други са тези, които трябва да отговорят на въпросите им.

Пред входовете на министерството засега няма събути обувки. Очакваше се това да бъде направено като израз на действията на МВР ръководството, оставили служителите "голи и боси".

Президентът на националния полицейски синдикат Емил Рашев по-рано заяви, че акцията не се подкрепя от синдикалната структура.

По думите на Рашев нагласите за пиене на вода от служителите на МВР са намалели, след като министърът на вътрешните работи Михаил Миков издаде заповед, според която работещите в системата на МВР ще получат за Коледа по 400 лв. на човек.

Освен това, тогава стана ясно, че до няколко седмици полицаите трябва да получат и своите зимни униформи.

Над 200 полицаи се събраха пред сградата на ОДП в Силистра на мълчалив протест. Заедно с тях на протеста са дошли техните съпруги и деца.

Във Варна служителти се събраха също за втора поредна седмица пред сградата на Областната дирекция на МВР. Те носеха бутилки с минерална вода и казаха, че я пият, защото е здравословно.
Само някои от служителите на реда уточниха, че подкрепят колегите си от София и имат само социални искания.  

В Разград над 100 полицейски служители от всички Районни управления също изразиха протеста си с пиене на минерална вода. Всички полицаи изпратиха и SMS-и в подкрепа на децата на загинали свои колеги.

Сливенските полицаи заложиха на марката "Девин". Около 150 служители на Областна дирекция на полицията - Сливен организирано пиха минерална вода пред сградата на РПУ-Сливен.
Към тях се присъединиха и служители и от Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Полицаите споделиха, че сред има дознатели и граждански лица, които работят в МВР.

Над 70 полицаи, които протестираха пред ОДП във Велико Търново също дариха по 1 лв. за децата на загинали свои колеги. Протест на полицейски служители имаше още в Габрово и Плевен.

Припомняме, на 13 декември полицаи се събраха в градинката на църквата „Св. Седмочисленици" до сградата на МВР в София и запалиха цигари.

Т.нар. „голямо пушене" бе знак на несъгласие с политиката на държавата към служителите на реда.