Вътрешният министър в служебния кабинет Йордан Бакалов запази мълчание по два наболели въпроса в поверения му ресор - за Борислава Латинова, обвинила полицайка за скандален и унизителен обиск, и отстраняването на Борислав Александров от сектор „Тежки престъпления".

И по двата случая министърът отказа коментар с мотива, че изказванията му ще се счетат за политическо вмешателство.

По първия случай с Борислава, той коментира, че в момента текат две проверки - в СДВР и прокуратурата.
Бакалов не иска да коментира случая преди да излязат резултатите от двете проверки, които се очакват следващата седмица.

Припомняме обаче, през последните дни се появи информация, опровергаваща напълно твърденията на момичето за въпросната нощ.

Всеки един коментар от моя страна или от страна на главния секретар може да се счита за опит за вмешателство, каза служебният вътрешен министър. Като министър аз няма да го допусна, допълни той.

Със същите мотиви той отказа коментар и за случая с Борислав Александров. Срещу него е постъпил анонимен сигнал. На база на този сигнал се извършва проверка, уточни Йордан Бакалов.

Той обаче е притеснен от друго. Наистина има много сигнали, които ние сме задължени да ги проверяваме, обясни министърът.