Лидерът на иранската опозиция Мехди Каруби поиска среща с президента Махмуд Ахмадинеджад и председателят на парламента Лариджани.
Каруби желае да се обсъди въпроса с изнасилванията в арестите и затворите на Техеран.

В отворено писмо, публикувано на интернет страницата си, Каруби поиска разговор с ръководителите на изпълнителната, законодателната и съдебната власт в Иран.

Именно на тази среща той обещава, че ще представи документи и доказателства за сексуално насилие по отношение на задържани за участие в опозиционните протести слез изборите през юли месец.

Няколко пъти в предишните дни Каруби заявява, че задържани млади жени и мъже са били жестоко насилвани в затворите, освен останалите мъчения, на които са били подлагани, за да се изтръгнат признания.

Правителството и председателят на парламента категорично отхвърлиха обвиненията за каквото и да е било насилие и заплашиха Мехди Каруби със съд, ако той не представи сериозни доказателства за думите си.
Видни представители на консервативната партия също заявиха, че ще дадат под съд опозиционния лидер за разпространение на клевети.

Каруби и другият опозиционен лидер Мусауи изявиха готовност да отстояват правотата си в съда.