От ДПС са на мнение, че на този етап няма основание да се иска оставката на военния министър, каквото направиха БСП и "Атака" по-рано в парламента.

Според депутатът от ДПС Янко Янков най-вероятно левицата има свои основания. В момента България има нужда от стабилност, особено в отбранителния сектор, смята той.

Янков каза, че на заседание на комисията по отбрана следващата седмица е предвидено да се зададат конкретни въпроси към министър Ненчев. Тогава вече ще преценим съобразно реалностите какви предложения да направим, подчерта Янко Янков.

За ремонта на МиГ-овете пък трябвало, по мнението му, да се търси ефективно решение. Имаме самолети МИГ, които трябва да бъдат ремонтирани, ако не могат, трябва да намерим други начин за охрана, подчерта депутатът.

Най-добрият вариант е България да си осигури независимост като член на НАТО по отношение на техниката, включително и самолетите, допълни Янков.

И според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов исканата оставка на военния министър Николай Ненчев е с предизборна цел.
Според него искането на опозицията било несериозно.

Той припомни, че когато червените били на власт са създадени американските бази.

Стига с тези двойни стандарти, призова Каракачанов. Той сподели още, че не се притеснява от съвместната охрана на небето ни, стига партньор в това да не ни е Турция.