25-годишен младеж, който бе обявен за издирване след снощния порой във Врачанско, е бил намерен мъртъв, като е бил убит от мълния, потвърди кметът на Враца пред Нова телевизия.

Момчето е било пастир в с. Тишевица.

"Други издирвани хора и жертви няма", допълни градоначалникът, с кето отрече информациите за загинал 80-годишен мъж в с. Мраморен.

Наводнени са къщи в селата Горно Пещене, Бели извор, Осен, Мраморен, Борован. Залети са пътища. Спряно е движението по жп линията Враца - Криводол, защото част от траверсите са отнесени.

Има залети къщи и дворове в Криводол, след като реката е излязла от коритото си.

Според кмета няма нужда от обявяване на бедствено положение в региона.

През цялата нощ продължиха отводнителните операции в залетите от дъждовете места в региона. Общинският щаб по бедствията също не е прекратявал работата си.

Гражданите могат да подават сигнали за възникнали проблеми на тел. 092/62-30-00.

Припомняме, в община Родопи е обявено бедствено положение и по-конкретно в седем от селата в общината - Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово. Селата са без пътна връзка и нито пожарна, нито линейка не може да стигне до тях

Наводнени са улици и са срутени мостове в региона.

В Храбрино няма питейна вода към този момент, а в района е паднала около 8 метра от подпорната стена на реката. Срути се и мостът над река Първенецка.

Днес също се очакват сериозни дъждове, придружени от гръмотевици, в много части на Западна и Централна България. В Източна ще е слънчево и горещо.