Според Ваньо Шарков решението на ръководството на СДС за изключването на тримата депутати от партията е безумно. Той каза в коментар за news.bg, че не приема това решение и ще продължи да работи по начина, по който е работел досега с колегите от СДС от област Велико Търново.

В момента Шарков сподели, че е във Велико Търново, където се провежда 134-годишнината на Националното военно училище „Васил Левски" и той е ангажиран от преди повече от 10 дена. „Аз си изпълнявам ангажиментите към избирателите", подчерта той.

Шарков каза, че приема новината, дошла от заседанието на СДС днес, с огорчение и сподели: „Аз винаги съм мислел, че СДС е партия, в която можеш да говориш спокойно и да отстояваш принципи, а не да изпълняваш безропотно това, което е казал председателят".

Шарков категорично заяви: „В друга партия няма да влизам. Не приемам това решение. По-правилното решение беше председателят да си ходи, защото той е виновен за ситуацията, в която се намира СДС, а не депутатите му. Той ги смята тези депутати, че са негови лични, което не е така и няма как да е така".