Легендарната британска банда Depeche Mode ще свири на националния стадион „Васил Левски" на 18 май 2009 г.

Концертът е част от световното турне на бандата "Tour оf the universe", което ще започне на 10 май в Тел Авив и ще приключи на 11 юли в Порто.

В момента музикантите са в Берлин, където на пресконференция за медиите и 1200 избрани техни фенове разкриха подробности за предстоящото турне.

Припомняме, Depeche Mode изнесоха впечатляващ концерт на столичния стадион „Локомотив" на 21 юни 2006 г.

За своята близо 30-годишна кариера една от най-успешните и влиятелни групи в света е продала повече от 72 милиона албума.

Групата е създадена през 1979 г. в Англия, когато младите кийбордисти Винс Кларк, Андрю Флетчър и Мартин Гор (кийборд и китара) създават проекта Composition of Sound, където Винс Кларк изпълнява и вокалните партии.

Година по-късно, през 1980 г., към групата се присъединява нов член в лицето на Дейв Гeън, който поема ролята на водещ вокал, а с промяната на името им на Depeche Mode се раждат новите големи звезди на британската музикална сцена.

Квартетът захвърля акустичните инструменти и се насочва изцяло към електронния саунд, което става и основна причина за създаването на превърналото се в тяхна запазена марка звучене.