Категорична и твърда подкрепа за Сърбия и президента й Борис Тадич демонстрира премирът Борисов, посрещайки Тадич на летището във Варна.

В Тадич българското правителство и Европа виждат бъдещето на Сърбия, заяви премиерът Борисов.

Той посочи още, че България ще подкрепя Сърбия за членството в ЕС, което се потвърждава и от решението на НС, одобрено от всички парламентарно представени партии.

Българо-сръбски проект ще развива ски-туризма в Стара планина. Това стана ясно пък от изказването на президента на Сърбия Тадич, цитиран от dnesplus.bg.

По време на започващата веднага среща в Евксиноград Тадич и премиерът Бойко Борисов ще обсъждат множество теми, засягащи различни области.

Стана ясно, че по време на срещата са е засегната и темата за сръбски инвестиции за АЕЦ „Белене", както и развитието на „Южен поток", информира БНР.

Сръбският президент обърна внимание на транспортния коридор номер 10, който до края на годината трябва да бъде довършен до унгарската граница, а до началото на 2012 г. Сърбия трябва да е готова с този инфраструктурен проект.

И двете държави имат общи интереси в борбата с международната престъпност, касаещи не само двете страни, а целите Балкани, подчерта Борис Тадич.