Продължават опашките от ТИР-ове на Дунав мост. Към 8.30 часа тази сутрин тя е около 5 км, съобщават от пресцентъра на МВР.

За четвърти пореден ден на българо-румънската граница има колона от товарни автомобили. Причината е нова система за обработка на документи в Румъния.

На граничен пункт „Гюргево” вече въвеждат допълнително данни за всеки превозван товар и сканират всеки един документ. Това удължава с 10 минути времето за обработка и за час средно преминават по 15 тежки камиона.

Фирмите, чиито камиони престояват на моста, търпят загуби. Това носи допълнително напрежение за шофьорите.

Вчера към 8.30 часа заради бавна обработка на всички транспортни средства от страна на румънските гранични властина на изхода за Румъния се образува 8-километрова опашка от тежкотоварни автомобили.

Всички останали гранични пунктове с Румъния работят при нормален режим и могат да бъдат използвани - ГКПП-Кардам, ГКПП-Дуранкулак, ГКПП-Видин, ГКПП-Свищов и ГКПП-Оряхово.

Вчера Външно министерство съобщи, че официално е поискало обяснения от северната ни съседка за хаоса на Дунав мост.

Нашата страна определя като неприемливи действия, затрудняващи свободното движение на хора, стоки и превозни средства - основен принцип на ЕС, се казва в становището на МВнР.