Израелското правителство трябва да отвлече американския президент Барак Обама и да го съди като нацистки военнопрестъпник, призова Джеръми Зайд от британската Партия на независимостта, съобщава „Индипендънт".

Зайд, който е кандидат на партията за лондонското предградие Хендън, призова Израел да спретне един процес „Айхман" на американския държавен глава.

Адолф Айхман, един от архитектите на Холокоста, беше отвлечен от израелските тайни служби през 1960 г. След това той беше осъден на смърт по обвинения за извършени престъпления срещу човечеството. Присъдата беше извършена чрез обесване.

Веднъж щом приключи мандатът на Обама, израелците трябва да екстрадират негодника и да му спретнат един „Айхман" и да го заключат за изтичането на държавни тайни, подчерта Зайд и добави: „Просто да отвлекат мръсника, както те направиха с Айхман, който в един момент се събуди в Израел. Проблемът е, че израелските затвори са далеч по-хуманни и зачитащи човешките права в сравнение с американските".

Изглежда, че британският политик е бил вбесен от медийна информация, според която американското правителство е разкрилo документи, потвърждаващи съществуването на израелска ядрена програма, която официално е секретна.

Зайд написа коментара си във „Фейсбук", а по-късно го изтри. Той беше разкрит от блога Purple Rain.

Миналата година той беше критикуван заради изказване, че някои части от Лондон са „етнически прочистени" от бели хора. По-късно написа, че е подбрал „грешни думи".