С новото безплатно приложение за смартфон fun2drive от Бош автомобилистите могат да информират още по време на път своя автосервиз за възникнали проблеми. Чрез диагностичната OBD букса на автомобила водачите могат да прочетат кодовете за грешки и да ги изпратят направо на сервиза, информира autoclub.bg.

Освен това, приложението предлага интересни данни за маршрута и информира за работата на двигателя чрез отчитане на редица показатели. По този начин смартфонът се превръща в бордови компютър с разширени функции. Новото приложение fun2drive вече е достъпно за Android в Google Play Store, а скоро ще се появи и версия за Apple iPhone.

С fun2drive могат да се прочетат данните на всички автомобили, оборудвани с OBD II, съвместима диагностична букса. Това са всички бензинови модели на европейските и азиатските производители след 2000 г. и дизеловите, произведени от 2004 г. насам. Американските автомобили са снабдени с нея още от 1996 г. Данните се предават на fun2drive приложението чрез Bluetooth, като за целта е необходим Bluetooth OBD II адаптор.

С fun2drive от Бош можете да запишете и да споделите с приятели във Facebook данни за пътуването - изминат маршрут, средна или най-висока скорост. Приложението показва и актуална информация за двигателя в реално време - обороти, температура на маслото, разход на гориво, въздушно налягане. С диагностичната функция на приложението водачът може да прочете паметта за грешки и да научи значението на избрани от него кодове.

Интегрирана е и функция за търсене на най-близкия Bosch Service с възможност за изпращане на кода за грешка и получаване на съвет от специалист по телефона. Тази функция дава възможност на водачите веднага да направят поръчка за ремонт или поддръжка. По този начин клиентът получава още по-лесно и бързо незабавна компетентна помощ.